WordPress.com vs WordPress.org – Hva er forskjellen?

Først og fremst, og det må sies med en gang, WordPress.org og WordPress.com er to helt forskjellige nettsteder / organisasjoner / nettstedsløsninger.

Med andre ord, det ene vil gi deg en helt annen ting enn det andre.

Jeg vet, det er rart. Det er ikke mange tilfeller der en brands » .com» domene er helt separat fra sitt «.org» domene. Vi er bare vant til å se det samme under alle domeneutvidelser som en merkevare kan ha.»

I denne guiden vil vi dykke inn i detaljene om WordPress.com vs WordPress.org, slik at du kan ta et informert valg som passer dine behov og mål.

1. Hva er WordPress?

La oss starte med en kort introduksjon til WordPress generelt. WordPress er en av verdens mest populære plattformer for å bygge nettsteder og blogger. Det er en gratis og åpen kildekode programvare som gir deg verktøyene du trenger for å opprette, tilpasse og administrere nettsiden din på en enkel og effektiv måte.

2. WordPress.com: Den Enklere Løsningen

WordPress.com er en vertsbasert løsning som tilbyr enkel og rask opprettelse av nettsteder uten behov for teknisk kunnskap. Plattformen tar seg av hosting, sikkerhetsoppdateringer og tekniske vedlikeholdsoppgaver for deg. Det er ideelt for de som ønsker å komme i gang raskt uten å bekymre seg for tekniske detaljer.

Fordeler med WordPress.com:

 • Enkel oppsettprosess: Du kan opprette en nettside på få minutter uten behov for tekniske ferdigheter.
 • Hostet av WordPress: WordPress tar seg av hosting og sikkerhetsoppdateringer, slik at du kan fokusere på innholdet ditt.
 • Gratis alternativ: Det er mulig å opprette en enkel nettside gratis på WordPress.com, men med noen begrensninger.

Ulemper med WordPress.com:

 • Begrenset tilpasning: Tilpasningsmulighetene er begrenset sammenlignet med WordPress.org, spesielt hvis du bruker gratisalternativet.
 • Betalbare oppgraderinger: Noen funksjoner og tilpasningsalternativer krever betalbare oppgraderinger.
 • Begrensninger på reklame: Gratisplanen har begrensninger når det gjelder å vise reklame på nettstedet ditt.

3. WordPress.org: Det Selvvertsbaserte Valget

WordPress.org gir deg full kontroll over nettstedet ditt, men krever at du har eget webhotell og domene. Denne versjonen av WordPress er også kjent som «selvvertsbasert» fordi du har friheten til å installere og tilpasse WordPress som du vil.

Fordeler med WordPress.org:

 • Full kontroll og tilpasning: Du har ubegrenset tilgang til temaer, plugins og tilpassingsmuligheter, slik at du kan skape det nettstedet du drømmer om.
 • Egen branding: Med WordPress.org har du muligheten til å bygge ditt eget merke og vise reklame slik du vil.
 • Tilgang til utvidede funksjoner: Med tilgang til en rekke tredjepartsplugins kan du legge til avanserte funksjoner og verktøy for ditt nettsted.

Ulemper med WordPress.org:

 • Krever webhotell og domene: Du må selv kjøpe webhotell og domene for å få nettstedet ditt på nett.
 • Ansvar for vedlikehold: Du er ansvarlig for å utføre sikkerhetsoppdateringer og teknisk vedlikehold.

4. Hvordan Velge Riktig Plattform

Når du skal velge mellom WordPress.com og WordPress.org, er det viktig å vurdere dine behov og mål for nettstedet ditt. Her er noen spørsmål som kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken plattform som er riktig for deg:

 • Hvor mye kontroll trenger du? Hvis du vil ha full frihet til å tilpasse nettstedet ditt og legge til avanserte funksjoner, er WordPress.org det beste valget.
 • Er du komfortabel med teknisk vedlikehold? Hvis du foretrekker at noen andre tar seg av tekniske aspekter, kan WordPress.com være et bedre alternativ.
 • Hva er budsjettet ditt? WordPress.org krever kostnader for webhotell og domene, mens WordPress.com tilbyr en gratis plan med noen begrensninger.
 • Trenger du muligheten til å vise reklame? Hvis du vil tjene penger gjennom annonser på nettstedet ditt, kan WordPress.org gi deg større fleksibilitet.

Konklusjon:

Både WordPress.com og WordPress.org har sine unike fordeler og ulemper, og valget avhenger av dine individuelle behov og preferanser. Hvis du ønsker en rask og enkel start, med mindre tilpasningsbehov, kan WordPress.com være det riktige valget. Hvis du derimot ønsker full kontroll og tilpasning av nettstedet ditt, sammen med muligheten til å utvide funksjonaliteten, bør du velge WordPress.org.

Uansett hvilken plattform du velger, er WordPress en kraftig og populær løsning for å bygge nettsteder og blogger på nett. Det beste er å utforske begge alternativene før du tar en endelig beslutning, slik at du kan finne den beste passformen for dine behov.

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter

Skroll til toppen